Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka Solna Boka Kista

Fraxium 1550 Fusion

FRAXIUM 1550 FUSION

Fraxium 1550 Fusion används när man vill ha en effektiv och mer bestående hudföryngring och hudförbättring utan besvärande återhämtningstid. Behandlingen ger en kraftig stimulering av kollagen- och elastinbildningen och Fraxium 1550 Fusion kan dessutom användas på alla hudtyper och överallt på kroppen.

 • Rynkor
 • Bristningar
 • Kirurgiska ärr
 • Acneärr
 • Djupa rynkor
 • Solskadad hud
 • Slapp hud
 • Struktur och linjer
 • Ojämn hudton
 • Stora porer

Vad är, och hur fungerar, en fraktionerad laser?

På 90-talet var det vanligt med laserhudslipningar, då man slipade bort stora partier av hud vilket bland annat innebar stora infektioner i huden. Huden blev nästan vaxaktig och blev även väldigt tunn och skör. Denna metod var väldigt krävande för patienten och innebar både lång och smärtsam återhämtning.

Den första fraktionerande lasern lanserades 2003 och var en s.k. koldioxidlaser. Denna typ av laser har använts sedan dess och används alltjämt för behandling av hud och hudförbättringar.

Vid fraktionerad laserbehandling så penetrerar lasern huden och gör små mikroskopiska kanaler genom epidermis och dermis med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa kanaler är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och på sikt ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster

Erbium vs. Koldioxid

Laserljuset absorberas av vätska i eller mellan cellerna och värmer upp vävnaden så mycket att det orsakar en värmeskada och vävnadsvätskan förångas. Med koldioxidlasrar förångas ca. 80 % av vävnadsvätskan vilket medför stora värmeskador i huden. Med Fraxium 1550 Fusion, förångas endast 5-7 % av vätskan vilket innebär lindriga värmeskador. I jämförelse med koldioxidlaser blir behandlingen därmed skonsammare och återhämtningstiden minimeras, medan resultatet bibehålls.

Med Fraxium 1550 Fusion kan man således behandla nästan smärtfritt, utan konvalescens och dessutom alla hudtyper.

Vad är fusion?

Med Fraxium 1550 Fusion kan man dels behandla hudens ytligaste lager på låg styrka för snabba resultat, men också arbeta djupare i huden på högre styrka för att få en mer djupgående och långvarig effekt. Nyheten med Fraxium 1550 Fusion är fusiontekniken, med vilken man kan behandla med dessa två inställningar samtidigt. Man får alltså både ett snabbt synbart och ett djupare långvarigt resultat av en och samma behandling, vilket spar både tid och pengar för dig som gör en behandling.

Fördelar med Erbium laser

 • Optimala resultat med kort behandlingstid
 • Minimal smärta under behandling
 • Snabb återhämtningstid, börja arbeta direkt efter behandling
 • Kirurgiska ärr i anslutning till implantat kan behandlas utan att implantatet tar skada.

Hur många behandlingar krävs?

Det rekommenderas att man genomför 4-6 behandlingar, lite beroende på förutsättningar och önskemål, med 3-5 veckors mellanrum. Resultatet märks redan efter några dagar och förbättringen fortsätter sedan successivt upp till sex månader. Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess

Vad händer efter behandlingen?

Man upplever normalt att huden känns varm och att den stramar, ungefär som när man blivit lätt solbränd. Värmekänslan avtar snabbt och försvinner efter ca 2-3 timmar. Huden kan därefter ha en rödaktig ton 1-2 dagar efter behandlingen, det vill säga som vid en lättare solsveda.

Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt i cirka tre dagar efter behandling. Efter fem dagar är det inte ovanligt att det kan klia i huden, det är då viktigt att inte klia utan att tillföra mer fukt till huden istället. Tänk även på att använda hög solskyddsfaktor eftersom UV-ljuset kan leda till nedbrytning av kollagen och elastinet i huden och även pigmentförändringar

Direkt efter behandling kan man gå tillbaka till sitt arbete eller återuppta sina vardagsaktiviteter. Vi rekommenderar att man undviker smink, alkohol och hårdare fysisk träning under det första dygnet.