Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka Solna Boka Kista

Dermapen

Behandling

Dermapen

Börjar det bli dags att ta itu med tidiga tecken på åldrande? Lider du av att acneärren sitter där de sitter? Med en mikronålsbehandling kan vi hjälpa huden att både se fräschare ut och stärka sig själv igen – vare sig du är ute efter att släta ut rynkor, fräscha upp dekolletaget, ta bort djupa ärr eller andra hudförändringar.

Det som gör Dermapen så effektiv är bland annat behandlingens förmåga att stimulera kroppens egen nyproduktion av kollagen. Kollagen är en grupp proteiner som finns naturligt i kroppen och som är nödvändigt för att huden, musklerna och våra leder ska må bra. Tyvärr börjar kroppens naturliga kollagenproduktion att minska rätt tidigt i livet, ofta redan i tjugoårsåldern, vilket i förlängningen leder till ålderstecken som stelhet och rynkor.

Dermapen kan bidra till att bromsa ålderstecken och föryngra huden, jämna ut pigment, förminska porer och förbättra strukturen. Huden blir mjuk och får en helt ny lyster. Med metoden behandlar vi hela ansiktet, hals och dekolletage och även runt ögon och på ögonlock! Det går att behandla ärr, struktur och pigmenteringar på hela kroppen. Linjer, rynkor, slapp hud och solskador behandlas effektivt med denna metod som har minimalt med konvalescens.

Några exempel på behandlingsområden med Dermapen:

  • Åldrad hud
  • Fina linjer och rynkor
  • Ärrbildningar (akne, kirurgiska och brännmärken)
  • Stora porer
  • Pormaskar
  • Pigmentförändringar
  • Hudbristningar
  • Utstående hudförändringar, till exempel milier

Dermapenbehandlingen kan göras oavsett hudtyp, hudfärg, kön, ålder och årstid.

Hur fungerar Dermapen?

Dermapen är en avancerad teknik som använder sig av tunna sterila engångsnålar för att vertikalt penetrera huden genom ett vibrerande nålhuvud. När munstycket flyttas över hudytan stansas tusentals mikroskopiska kanaler som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen. Kanalerna ger de fuktgivande serum som används under behandlingen fri passage djupt ner i huden och stimulerar därmed kollagenet optimalt. Den ökade absorptionen av de aktiva ingredienserna ner i huden ger snabb läkning och återbyggnad av ny hud.

Dermapen lanserade det första mekaniska microneedling verktyget och är fortfarande marknadsledande världen över.

Nya Dermapen4 är digital, har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna medicinska engångsnålar. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. På så vis får behandlingen dubbel effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om de skulle påföras topiskt.

Det är också en säker behandlingsform. Dermapen är så exakt att vi kan behandla även känsliga områden – som hud vid ögon, ögonlock, näsa och andra känsliga partier.

Banner

Funkar behandlingen på alla?

Nej, alla kan inte behandlas med den här metoden. Vi behandlar till exempel inte dig som är gravid eller dig som nyligen genomgått någon form av kirurgisk behandling eller har försämrad läkningsförmåga i det aktuella området. Vi vill inte heller att du lider av blödarsjuka eller behandlas med blodförtunnande mediciner (gäller även naturläkemedel), kortison eller Roaccutan. Du ska inte heller ha genomgått strålbehandling det senast året.

Att säkerställa en korrekt behandling är en av flera viktiga anledningar att alltid vända sig till legitimerade och väl auktoriserade behandlare.

Dermapen och kemisk peeling i kombination

Vi rekommenderar att i samband med din Dermapen-behandling även lägga in en kemisk peeling, antingen en vecka före behandling eller vid samma tillfälle. Då får du parallellt en cellförnyelseprocess som stimulerar en positiv nybildning av celler även på hudytan.

Hur många behandlingar behövs?

Beroende på vad du vill behandla behövs olika många behandlingar. Generellt rekommenderar vi en grundkur på 3-6 behandlingar. Det är dock individuellt hur många som just du behöver för att uppnå dina mål och önskemål.

När kan jag se resultat?

Du kan se resultat redan efter en behandling. För mer långvarigt och markant resultat behövs en grundkur som minimum. Huden fortsätter att byggas upp i ytterligare 6-12 månader efter avslutad kur.

Hur känns behandlingen?

Beroende på vad du vill behandla finns olika behandlingsdjup. Vid behandling med de minsta nåldjupen känns det ytterst lite, om vi går djupare känns det mer, men ingen bedövning behövs.

Vilken konvalescens kan jag räkna med?

Du kan vara röd i 12-48 timmar beroende på hur känslig din hud är. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen. På grund av infektionsrisken bör du undvika att peta dig i ansiktet och sminka dig det närmaste dygnet efter behandling. Kroppen behöver få möjlighet att hinna stänga de mikroskopiska kanaler som behandlingen öppnat upp. Tänk på att den behandlade huden är känslig för sol. Direkt efter behandling bör du därför undvika solexponering, bland annat för att inte drabbas av ojämn pigmentering under läkprocessen. Använd solskyddsfaktor (minst SPF 30) om du inte kan undvika solen. Det är också bra om du under den första tiden kan undvika träning och bastubad, som påverkar blodflöde och blodkärl. Några dagar efter behandlingen kommer du att uppleva att huden börjar kännas mjukare och se friskare ut, att den blir mer vital.

5 BehandlingarBefore/afterScar