Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka Solna Boka Kista

Omorphia 20

Omoprhia 20.0 behandlingsområden:

 • Minskning av omfång på exempelvis buk och lår (upp till 20 cm)
 • Reduktion av celluliter
 • Dubbelhaka, “gäddhäng” och “lovehandles”
 • Tar bort besvärande fettdepåer
 • Stramar upp överflödig hud
 • Lindrar muskel- och ledvärk
 • Minskar porer och ökar lyster i ansiktet

Omorphia 20 har en unik kombination av fem olika tekniker:

 • Kavitation
 • Radiofrekvensteknologi
 • Infrarött ljus
 • Vakuummassage
 • Mekanisk massage

Kavitation

Kavitation är en teknik som framför allt hjälper dig att bli av med oönskade fettdepåer genom att förstöra själva fettcellerna.

Genom denna metod erhålls ett mycket hållbart resultat. Fettcellerna har ett ”inbyggt minne” som gör att de annars strävar efter att återskapa sin tidigare form och storlek, varför behandlingar som inte förstör cellerna har en väldigt kortvarig effekt.

Tekniken innebär också att man på ett väldigt effektivt sätt lokalt kan forma och ”skulptera” kroppen efter eget önskemål.

Kavitationsteknik i sig innebär att ultraljudet får fettcellerna att vibrera så snabbt (hög frekvens) att vakuumbubblor bildas i cellen. Till följd av detta ”sprängs” sedan fettcellernas ytterhölje (membranet) och fetten hamnar utanför cellerna. Utanför membranet kan fettet dels brytas ner på plats till snabb tillgänglig energi, som då tas upp i blodet eller också transporteras med lymfvägarna var de då antingen förbränns eller lagras i andra fettceller någon annanstans i kroppen.

En unik fördel med Omorphia 20 är att ultraljudspulserna som används bara träffar och påverkar den utvalda fettvävnaden och därför inte går ned i eller påverkar andra vävander och organ. Omorphia 20 har därmed, som den enda i sitt slag, eliminerat den risk som annars ansetts finnas med kavitationsbehandlingar och som medfört att kavitationsbehandling ifrågasatts i vissa länder.

Radiofrekvensteknologi

Radiofrekvens (RF) är en väl beprövad teknologi som har använts inom kirurgin i över 70 år. RF värmer upp vatten-molekylerna i underhudsvävnaden så att fettvävnad värms upp. Detta leder till ökad metabolism, vilket dränerar fettcellerna som minskar i storlek.

Infrarött ljus

Det infraröda ljuset (IR) har en direkt och väldigt positiv påverkan på muskler och leder. IR ökar syresättningen i cellerna samt ger en värmande effekt vilket leder till en ökad endorfinproduktion som lindrar smärta och stelhet i muskler och leder. IR stärker även elasticiteten i bindvävnaden samt ökar lymf- och blodcirkulationen. När man behandlar huden i exempelvis ansiktet med IR öppnas tilltäppta porer och grå och glåmig hy får en ny och finare lyster.

Vakuummassage

Vakuummassage lyfter, formar och masserar huden på djupet och ytan. Massagen ökar blodcirkulationen som i sin tur leder ut slaggämnen från söndersprängda fettceller.

Mekanisk massage

Den mekaniska massagen jobbar djupgående på förtätad bindväv. De mekaniska massagerullarna förhöjer hudens cellgenererande aktivitet, vilket resulterar i att förtjockade fettdepåer dräneras ut.

Hur många behandlingar krävs?

För att uppnå bästa resultat rekommenderas en kur på tio behandlingar, två gånger per vecka i fem veckor. Man uppnår en märkbar förbättring efter varje behandling och minskning av bukomfång med upp till 20 cm har uppnåtts. Antalet behandlingar varierar och beror på kroppstyp och kostvano.

Behandlingsresultaten påverkas också av faktorer som t.ex. hur och var fettet sitter bundet i bindväven. I allmänhet svarar kvinnor snabbare än män på behandlingen.

Före och efter behandling

För att bland annat hjälpa kroppen att transportera ut det frigjorda fettet är det viktigt att dricka rikligt med vatten i samband behandlingarna.

Om det frigjorda fettet lagras eller förbränns beror på hormonet insulin. Därför vill vi att personer såväl före som efter behandling ska hålla sig borta från snabba kolhydrater som höjer det fettlagrande hormonet insulin i blodet. Det absolut effektivaste är att kombinera ett minskat energiintag i samband med behandlingarna med lågintensiv träning och rörelse såsom exempelvis stavgång eller promenader.

Jämförelse med plastikkirurgi och fettsugning

Kirurgiska ingrepp är alltid riskabla och innebär en viss konvalescenstid med begränsad rörlighet och arbetsförmåga. I värsta fall inträffar även oförutsedda komplikationer. För- och efterbehandling kan ibland också upplevas så påfrestande att vissa måste sjukskriva sig.