Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka Solna Boka Kista

Filler

Info om Filler

Stylage klassas som den tredje generationens hudfiller, bestående av hyaluronsyra; ett kroppseget icke-animalisk, ej permanent ämne. Den används till att fylla ut fina linjer, djupare veck, samt för ökad volym i t.ex. kinder och läppar. Man kan även göra ett ansiktslyft utan operation eller konvalescens. Alla Stylages hudfillers innehåller antioxidanten Mannitol som resulterar i mindre svullnad och rodnad. Dessutom bryts fillern långsammare ned i huden, än andra. Stylage finns endast på kliniker och Behandling sker alltid av leg. läkare eller leg. sjuksköterska som är certifierade.

Hyaluronsyra – finns naturligt i din kropp

Ämnet som används i Stylage för att fylla ut rynkor och skapa volym, är ren, syntetiskt framställd hyaluronsyra som också existerar i vår kropp inklusive hud. Med åren bildar dock kroppen både lägre halter hyaluronsyra samt kollagen och huden mister därmed sin elasticitet. Man injicerar därför Stylage i hudens rynkor och fåror för att återskapa den förlorade volymen samt för att återerövra sitt naturliga och ungdomliga utseende.

Med åren kan uttorkningslinjer bli synliga. Om huden även förlorat sin elasticitet, kan resultatet bli att den ser ojämn och sliten ut. En behandling med Stylage Hydro resulterar i att en ojämn hud med små, torra rynkor, återfår en jämnare struktur som skapar ett fräscht utseende. Hyaluronsyra och Sorbitol i Stylage, har även en smörjande effekt på huden

Frågor och svar om Fillers:

Vad är fillers?

Hyaluronsyrafillers är en gel bestående av hyaluronsyra, ett kroppsidentiskt socker, och vatten. Stylage sprutas in under huden för behandling av rynkor, ärr, ansiktskonturering och läppförstoring och är en s.k. filler.

Numera finns det en stor mängd fillers på marknaden, men en del är inte alls bra och andra är rena förfalskningar och kopior – svenska Läkemedelsverket har bl.a. varnat för detta. På Vanity Clinics kan du vara trygg att vi köper våra fillers direkt från leverantören och att vi bara väljer de bästa och säkraste produkterna på marknaden.

Hur går behandlingen till?

Behandling med filler tar bara några minuter och man ser resultat omedelbart. Behandlingen är inte särskilt smärtsam eftersom fillern innehåller lokalbedövning. Efter behandlingen kan man se måttlig rodnad och svullnad och i sällsynta fall får man små blåmärken som kan behöva sminkas över de närmaste dagarna. Allvarligare biverkningar finns rapporterade men är mycket sällsynta.

Eftersom hyaluronsyran i fillern är en kroppsidentisk substans bryts den ned så småningom och behandlingen behöver göras om, ofta efter ungefär ett år vid rynkor, lite snabbare vid läppförstoring.

Filler