Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka tid

Triodus

Triodus – nästa generations diodlaser, det självklara valet för dig som vill bli hårfri!

Diodlaser med tre våglängder – behandlar alla hudtyper och hårfärger

Hårborttagning Diodlaser, NYHET 2019!

Triodus - Nästa generationens Diodlaser, det självklara valet vid Permanent Hårreducering. Säkra och kraftfulla behandlingar med olika våglängder för optimalt resultat. Redan efter 4-6 behandlingar kan håret vara fullt reducerat.

De flesta hud- och hårtyper går att behandla men generellt säger man att ju mörkare hår och ljusare hud desto bättre resultat. Nu med Triodus kan vi skräddarsy behandlingen efter hud och hårtyp för den mest effektiva men säkra behandlingen!

Håret växer i olika faser vilket gör att det tar ett flertal behandlingar för att få ett optimalt resultat. Ljuset absorberas av pigmentet i hårstrået som leds ner i hårsäcken och omvandlas till värme, vid 70°C förstörs proteinet i de hårsäckar som befinner sig i anagen fas. Eftersom inte alla hår befinner sig i denna fas så räknar man med att det behövs mellan 5-8 behandlingar med en intervall på 8 veckor för att ödelägga alla hårsäckar. Ca 20 % av håren ödeläggs vid varje behandling. Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras pga hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om nya hårstrån och hårsäckar som legat vilande. Vitt, grått och rött hår går dock inte att behandla.

Vad händer med det behandlade håret

Cirka 3 veckor efter behandlingen så börjar hårstråna ramla av, de som därefter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen.

Biverkningar

I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar efter några timmar. I sällsynta fall kan brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt, och läker inom 1-2 veckor ofta utan bestående ärr, man kan förlora pigmentet i området men det kommer tillbaka även om det kan ta ganska lång tid. Behandla området med fukt och lugnande kräm.

Att tänka på

Under behandlingen får man inte vaxa eller plocka området då detta påverkar växtfaserna, men det går bra att raka eller klippa håret. 2 veckor före och efter behandlingen bör man undvika sol och alltid ha solskydd spf 30-50. I 24 h efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Inför behandling

Konsultation sker alltid innan behandlingstillfället för att säkerställa hälsa och behandlingen möjlighet. Vid konsultation lämnas fullständiga uppgifter om behandling och eftervård. Raka gärna det området som ska behandlas ca 4-7 dagar innan besöket så att det endast går att se vart det finns hår men hårstråna ska ej vara långa.