Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka Solna Boka Kista

Botox

Info om Botox

På VanityClinics är det endast legitimerade, certifierade läkare och sköterskor som utför botox behandlingar.

Botulinumtoxin – Rynkor

Rynkor är en del av ansiktets åldrande och skrattrynkor kan vara charmerande. Men arga och sura rynkor kan ge fel budskap via kroppsspråket och är ofta något man vill korrigera. Rynkor uppstår när huden förlorar volym och elasticitet och har ofta ett samband med de mimiska muskler som finns i ansiktet men kan också uppstå på grund av tyngdkraftens verkningar.

Muskelavslappande botulinumtoxinbehandling av rynkor

Muskelavslappande behandling med botulinumtoxin kan användas för att behandla rynkor i ansiktet som orsakas av ansiktets mimiska muskler, t.ex. mellan ögonbrynen, i pannan, runt ögon och mun. Man kan även öppna upp blicken och göra ett litet ögonbrynslyft. Muskelavslappning kan också användas för behandling av näsrynkor, neddragna sura mungipor, rynkor runt munnen, skrynklig haka samt för att lyfta överläppskonturen och ge en sensuell mun. På halsen används behandlingen för att strama upp käklinjen, den s.k. Nefertitelinjen, för att behandla strama stråk (s.k. platysmal bands) och för rynkor i dekolletaget.

Muskelavslappande behandling är inte särskilt smärtsam eftersom den sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke som behöver sminkas över. Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader för behandling av rynkor, spänningshuvudvärk och tandgnissling. I ansiktet arbetar vi med mycket små doser och försvagar muskeln precis så mycket som behövs för att släta ut rynkan men ändå behålla en mimik i ansiktet.

Kontakta oss för mer information eller för att boka tid.

Frågor och svar om botulinumtoxin och behandling:

Kan vem som helst få behandling?

Nej, man skall inte behandla personer som är gravida eller som har neurologiska sjukdomar med nedsatt muskelkraft, t.ex. Myastenia gravis. Det är också klokt att komma på en konsultation så att vi ser att rynkan passar för den här typen av behandling; ibland kan filler vara bättre.

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid rynkbehandling?

Eftersom man injicerar med en tunn nål så kan man ibland få ett litet blåmärke som syns en dryg vecka. De första dagarna ser man ibland lite rodnad eller svullnad, och lätt klåda eller ömhet förekommer. Detta gäller både behandling med filler och botulinumtoxin. Vid botulinumtoxin ser man även i någon procent övergående huvudvärk eller värk i kroppen någon av de första dagarna, och, sällsynt, så kan man även få ett hängande ögonlock.

Hur länge varar effekten av Botulinum Toxin på rynkor?

I genomsnitt varar behandlingen 3-5 månader och de flesta går ungefär var 4:e månad och gör behandling.

Vad händer om jag slutar göra behandlingar, faller allt ihop då?

Nej, inte alls. Man kan säga att ansiktet börjar åldras från den punkten man var innan man började behandlingarna. Med fillers eller botulinumtoxin kan man ta ”en paus” i sitt rynkåldrande.

Botox