Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka Solna Boka Kista

Kemisk Peeling

Dermaceutic Peels

Dermaceutic Peeling

Mask Peel 1.200:-

30% Glykolsyra/Bentonitlera pH 2,5. Perfekt peel vid Fet hud, Acne, förstorade porer och vid allmänt behov av djuprengöring. Som en dammsugare för comedoner (pormaskar). Bra alternativ till Portömning då de minsta comedonerna som vi hudterapeuter vanligen inte får bort manuellt elimineras effektivt. En kur består av 4 behandlingar.

Milk Peel

Milk Peel 1.700:-

Ca 65% Glykolsyra, Mjölksyra & Salicylsyra. pH 1,7 vilket gör att den känns något svidande under de 1-2 minuterna den verkar. Milk peel utförs mest av alla peels på salongen. Detta för att den snabbt gör dig till festens mittpunkt med sin fina effekt på lystern, att den snabbt utjämnar struktur, hudflagor mm samtidigt som porer töms och dras ihop, smålinjer smälter bort och processer djupt ned i huden kickas igång- så som hyaluronsyre- och kollagenproduktion. Utan någon tid av jobbig flagning hemmavid! En kur består av 4 behandlingar men kan med fördel göras i enstaka behandlingar.

Mela Peel

Mela Peel Forte 2.900:- inkl Mela Cream (värde 1095:-)

Indikationerna är Pigment förändringar så som Melasma (vanligt i samband med graviditet/ P-piller) eller åldersfläckar/ lentigo. Även bra för postinflammatorisk pigmentering som ex uppstår efter acne. Behandlingen känns inte smärtsam på samma brännande sätt som Cosmopeel. Utföres nästan alltid bara 1 gång. I undantagsfall gör man upp till 3 behandlingar.

Cosmo Peel

Cosmo Peel 2.500:-

Indikationerna är åldrad eller livlös hud, linjer, akne-ärr och bristningar.Vi väljer mellan 15-20% av denna kraftfulla TCA- peel. Flagning följer efter våra mediumdjupa peels så de ska inte göras tätt inpå sociala event. Ta gärna en receptfri värktablett innan du kommer då denna bränner ganska rejält under ett par minuters tid. Kan upprepas upp till 4 ggr på grov hud.

Circadia Kemiska Peeling

Circadia Chemical Peeling

Enstaka behandlingar från 1200kr priserna varierar beroende på styrkan på peels samt antal lager. Vi gör alltid en konsultation i samband med Din behandling. Förbättring och föryngring av huden där man med hjälp av olika syror avlägsnar döda hudceller och stimulerar nybildning av hudceller. Huden får ett fräschare, slätare och yngre utseende. Dessa peelingar går självklart även att lägga till i din valfria ansiktsbehandling för ett optimalt resultat.

Mjölksyra/Lactic acid 900:-

En mild peeling som passar alla hudtyper och alla i Fitzpatrick skalan. Denna behandling kan du göra regelbundet utan att du flagnar. Du kan även återgå till din normala hudvårdsrutin samma dag. Välj gärna till Cocoa Enzyme peeling för mer effekt.

Alpha/Beta peel 900:-

Passar bäst till en hud som är tilltäppt, har plitor eller är yttorr. Detta är en mild men aktiv peel som passar alla hudtyper och alla i Fitzpatrick skalan.

Mjölksyra/Lactic acid 900:-

En mild peeling som passar alla hudtyper och alla i Fitzpatrick skalan. Denna behandling kan du göra regelbundet utan att du flagnar. Du kan även återgå till din normala hudvårdsrutin samma dag. Välj gärna till Cocoa Enzyme peeling för mer effekt.

Dermafrost 1.200:-

En peeling för dig med acne, finnar, pigmenteringar & åldrad hy med ojämnhudton. Vi skräddarsyr styrkan beroende på din huds tillstånd.

JessnerPeel 1.500:-

Bra resultat på pigmenteringar och åldrad hud Passar upp till en Fitzpatrick III

MandeliClearPeel m Vitamin A Accelerator 1.700:-

En modifierad Jessner peel som jobbar på pigmenteringar, jämn hudton, fina linjer och rynkor. Passar alla hudtyper upp till fitzpatrick IV. Typ III & IV måste förbehandlas med rätt hudvårdsprodukter innan peel.

Chemical Peeling

Bra att veta om kemiska peelingar

Hur påverkas huden av syrebaserade produkter?

Desto äldre du blir ju långsammre går hudens cellförnyelse. Då är produkter med syra ett bra sätt att kicka igång huden med. I början kan man känna sig torr och stram i huden och i vissa fell uppstår rodnad, detta är ett tecken på att det händer något i huden.

Använder du receptbelagda acnepreparat bör du avstå från behandlingar i upp till 1år.

För att få ett så bra resultat som möjligt av dina behandlingar rekommenderas en kur, dvs en serie behandlingar som ofta görs 1-2 gånger per vecka. Ibland gör man även en behandling varannan vecka, detta beror på vilken syra jag blandar.

Är det något man måste tänka på?

Vid användning av syrebaserade produkter blir huden mer påfrestad och mer mottaglig för yttre påverkan, därför är solskydd ett måste. Utsätter du huden för solexponering utan skydd kan pigmentfläckar uppstå. Så solskydd på!

Vad kan man förvänta sig för resultat?

Acne: Användning av peelbehandlingar ger dämpade inflammationer och bölder. Du får en jämnare hud med mindre porer och som är balanserad och rengjord på djupet.

Åldrad hud: Du får en jämnare hud med lyster. Cellförnyelsen påskyndas och bidrar till att öka kollagenbildning i huden. Du kommer även uppleva att du får mindre linjer och rynkor.

Ärr: Om du har en hud med ärr kommer du uppleva din hudyta jämnare och slätare.

Pigmenteringar: Du får en jämnare hudyta. Vissa fläckar bleks mer än andra och vissa försvinner helt, detta beror på hur djupt de ligger i huden.