Cellox 20

Cellox Hudförbättring

SKIN REJUVENATION Hudföryngring

Skin rejuvenation förbättrar åldersförändringar, fina acneärr och rodnader efter acneärr samt reducerar grova porer och fina linjer. Hudens nybildning av kollagen stimuleras och hudens åldrande motverkas, och ger en finare hy.

En riktig "askungebehandling" med synliga resultat redan efter en behandling. För ännu tydligare och mer långvariga resultat eller för den som vill ha hjälp med ett "specifikt problem" rekommenderar vi en kur om 3-6 behandlingar.

Med åldern så avtar sakta produktionen av collagen och elastin i vår hud och vi upplever att huden blir slappare och fina rynkor börjar uppstå.

Vad händer med huden efter behandlingen?

Värmen som produceras med Cellox gör så att fibroblasterna aktiveras och ökar produktionen av kollagen igen och huden stramas upp, får mer elasticitet, flexibilitet och lyster. Behandlingen kan kombineras med kärl- och pigmentreducering i samma behandling för en jämn hudton.

Antal behandlingar?

Är individuellt men mellan 3-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum rekommenderas.

Biverkningar?

I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av rodnad eller svullnad, men detta avtar inom några timmar. Behandla eventuellt området med en fuktgivande och lugnande produkt som tex. aloe vera-gel.

Att tänka på?

En månad före och efter behandlingen bör du undvika solning och använda solskyddsfaktor spf 30-50. 24 h efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Kärlreducering med Cellox

Vi har mängder av kärl i huden. Oftast är de så tunna att de knappt syns. Vid mycket sol, väder och vind kan de bli mer framträdande. Hur pass framträdande kärl man har beror även på ärftliga faktorer. Dessa kärl brukar kallas cuperoser eller spiders. Rosacea är en hudsjukdom där större partier blir rödflammiga p.g.a ytliga kärl. Kärlreducering är mycket effektivt både för behandling av ytliga kärl med även för att minska symptom vid rosacea.

Hur behandlar vi ytligakärl?

Vid behandling läggs gel på området som ska behandlas. Prisman på handtaget läggs mot huden. Pulsen känns som en snärt i huden och med en värmekänsla i slutet av pulsen. Det som sker är att kärlet absorberar IPL-ljuset och koagulerar.

Beroende på kärlets och områdets storlek så rekommenderas 2-4 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Resultatet är individuellt eftersom blodkärlets/blodkärlens storlek och djup varierar mellan personer.

Kärlreducering fungerar bäst i ansiktet. På benen kan man minska tunna blodkärl, som är mindre än 0,5mm i diameter. Resultatet vid rosacea kan variera men de flesta upplever en signifikant minskning av symptomen.

Att tänka på före och efter kärlreducering:

– Man bör inte sola fyra veckor innan och efter behandling.

– Använd alltid hög spf, helst 50.

Vad händer med ytliga kärl under behandlingen?

Det som sker är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras. Man kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet.

Vad händer efter behandlingen?

Oftast tar det cirka tre veckor innan man ser att kärlet reducerats. Det kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man få omedelbar effekt i och med att kärlen drar ihop sig.

Hur många behandlingar krävs?

Det rekommenderas 3-5 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

*** Vill man behandla kärl på kroppen så rekommenderar vi Diatermi ***